Ibland är det bra att gå barfota

Även om jag gillar alla mina skor, så går jag även då och då barfota. Inte minst om sommaren då det är varmt och skönt ute. Det är bra att låta fötterna andas och vila från skorna ibland. Det finns många fördelar med att gå barfota.

Bland annat så får man starkare fötter och en bättre balans. Det eftersom att när man går barfota så använder man sig av många fler små muskler i foten. 

När man går barfota så får man även en naturligare gångstil. Hårda skor med rejäla sulor kan ge oss långa steg med hälen som landar först. Men när man går barfota så  landar vi mer mitt på foten och rullar över på framfoten för ett rejält frånskjut vilket ger ett både mjukare och mer effektivt steg.

Barfota är bra även då det ökar välbefinnandet och motverkar stress och ångest. Det eftersom att det i våra fötter sitter en massa nervändar och förutom att det är allmänt härligt att känna sommarens gräs, sand och grusgångar under fötterna, så gör den naturliga markkontakten att stress och ångest att lämnar kroppen lättare.

15 May 2020